Eger és környéke

 
Poroszlóról indulva Ön is látogasson el a Szépasszony-völgybe, ahol megkóstolhatja az egri borvidék legtekintélyesebb és legismertebb borát, az Egri Bikavért; mártózzon meg a gyógyító hőforrásban Egerszalókon, és tegyen egy kirándulást a romantikus Szalajka-völgybe! Megismerkedhet a matyók életével Mezőkövesden, de érdemes meglátogatni a mezőkövesdi Zsóry-fürdőt vagy a bogácsi termálfürdőt is.
 
Eger, Heves megye székhelye, borkultúrájáról, páratlan történelmi műemlékeiről és természeti értékeiről híres. Belvárosában ötvöződik a barokk és a klasszicista építészet a különféle házsorokban, a Székesegyház valamint a most felújított Líceum épületében. A város jelképe a török hódoltság idejéből fennmaradt Minaret, de elmaradhatatlan a turisták számára az Egri Vár történelmi műemlékeinek megtekintése is.
A környéken sok forrás található, Egerben gyógyforrás táplálja a fürdőt, melyben felüdítheti munkában megfáradt tagjait. A Bükki Nemzeti Park is itt húzódik, de amiért a legtöbben kedvelik ezt a vidéket, az a környék klímája és talajadottságai, melyek nagyon kedveznek a szőlőtermesztésnek.
 

 


Elérhetőség

Tündérrózsa Vendégház

József Attila utca 3.
Poroszló
3388


06-30/ 290-3176