Mezőkövesd

 
Jó hírét a hungarikumként számon tartott „matyó” hímzésnek és a Zsóry-fürdő gyógyító vizének köszönheti.
Ha keveset tudna a matyó hímzés csodálatos formáiról, vagy a népviseletről, segít Önnek az ötven évvel ezelőtt megnyitott Matyó Múzeum, de itt található a legismertebb matyó mintatervező, Kisjankó Bori Emlékháza is. Ha ott jár, ne menjen el az Európa-hírű Mezőgazdasági Gépmúzeum mellett sem!
Ha inkább a jelennel foglalkozna, tekintse meg az Andok Népművészeti Galériában a Dél-amerikai népviseleteket, hangszereket, használati tárgyakat.
Mindezek után kellemesen felüdülhet a város határában található Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. A kénes gyógyvíz reumás megbetegedések, ízületi gyulladások és kopások enyhítésére, gyógyítására valamint sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére alkalmas. A fürdő 10 hektáros területén 12 medence, köztük fedett és szabadtéri gyógymedencék, hullámfürdő, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedence, valamint fedett uszoda szolgálja az Ön kényelmét is.
Egész évben találhat magának programot az alábbiak közül: Matyó Húsvét, Mátyás Király Reneszánsz Hétvége, Matyóföldi Folklórfesztivál, Fúvószenekarok és Mazsorett Csoportok Nemzetközi Fesztiválja, Zsóry Lovas Napok.
 

 


Elérhetőség

Tündérrózsa Vendégház

József Attila utca 3.
Poroszló
3388


06-30/ 290-3176