Tisza - tó

 
Tisza-tó
Horgászna? Csendre, nyugalomra vágyik? Sejtelmes, vadregényes vízivilágot alakítottak ki Önnek a Tisza-tónál, melyet a Tisza folyó duzzasztásával létrejött 127 km2-es, szigetekkel, félszigetekkel, holtágakkal rendelkező gazdag élővilágú víztározóként mutatunk be. Remek horgászati és fogási lehetőséget biztosít az Ön horgászati tudásának bármely szintjén, mert a tározó mozaikos, a vízmélység változó. Szinte minden évszak kínálja a horgászati alkalmakat és horgászatilag kívánatos halfajok zsákmányolási lehetőségét.
 
Az állóvizekre jellemző szinte minden halfaj, a ponty, a csuka, a süllő, a harcsa, a compó, a kárász és a keszegfélék is megtalálhatóak ebben a csodás állóvízben. A tó területét 46 km hosszan szeli át a Tisza folyó, melynek a tározóra eső partrészei és nyíltvízi szakaszai is közkedvelt horgászhelyek. A folyómeder, melyben a víz sodrása lassúbbá vált, ugyancsak bővelkedik halakban. A folyóvizet és a tározót összekötő öblítő csatornák népszerűek a ragadozó halakra horgászók körében. A termetes süllők, csukák és balinok szívesen keresik itt zsákmányukat.
 
 
A szükséges engedélyek kiváltásához az alábbi nyitvatartási időben áll rendelkezésére a poroszlói Ezüst Ponty Horgászegyesület (3388 Poroszló, Csapó köz 8.) :
 
szerda – csütörtök – péntek: 13-17 óráig
szombat – vasárnap: 7-11 óráig
    június, július, augusztus hónapban: 8-18 óráig
 
 
- kerékpár:
A kikapcsolódásnak ez a formája most kezd népszerűvé válni Magyarországon. Egyre többen kerékpároznak, választják a kerékpáros sportokat, fokozatosan épül ki a kerékpárutak hálózata.
Fedezze fel az alföldi kerékpározás örömeit! Ez is lehet egy könnyed élményszerzés egy aktív nyaralás alkalmával.
 
 
- csónakázás, vízitúra:
A Tisza-tó szerencsés vízrajzi adottságainak köszönhetően egymást nem zavarva, megfér itt a mozgalmas vízi élet kedvelője, a fürdőző-sütkérező nyaraló, a csendet óhajtó horgász és a madár- vagy növényvilágot tanulmányozó ember. A Poroszlói szabad strand kiváló pihenési és szórakozási lehetőséget nyújt az ide érkező nyugalmat kedvelő családoknak. A strandon vízi bicikli, kajak, kenu bérlésére is nyílik lehetőség. A sportot kedvelők a homokos focipályán hódolhatnak szenvedélyüknek.
 
 
-Gyalogtúra:
Poroszlón az aktív turizmus ezen formája a vízi túrákban, gyalogos kirándulásokban nyilvánul meg. A vízen hajókirándulások keretében nyílik lehetőség a páratlan élményt nyújtó Madárrezervátum megtekintésére, amely a világörökség része. Ugyancsak a kikötőkből csónakokkal indulva gyalogos túrát tehetünk a természet lágy ölén a Tisza-tavi Ökoturisztikai tanösvényen. Télen a befagyott tavon felejthetetlen jégtúrákat tehetünk szervezett csoportos formában vezetői kísérettel.
 

 


Elérhetőség

Tündérrózsa Vendégház

József Attila utca 3.
Poroszló
3388


06-30/ 290-3176